22/05/2024 13:17:31 - 22/05/2024 13:17:31 - 279 Okunma

Hemşirelik bölümü öğrencilerinin oluşturduğu Hemşirelik Kulübü olarak Mayıs ayında iki adet etkinlik düzenlendi.

10 Mayıs Cuma 2024 saat 14:00’ de Microsoft Teams aracılığıyla çevrimiçi olarak düzenlenen etkinlikte Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bahar ÇİFTÇİ “Akademisyen Gözüyle Hemşirelik Mesleği” konulu konuşmasında hem klinik hem de akademik alandan tecrübelerini öğrencilerimize aktardı. Sayın ÇİFTÇİ proje kapsamında gerçekleştirdikleri ve hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören, özellikle bilinci kapalı hastalara tedavi sürecinde bir yakınının elini tutuyormuş hissi veren “Terapötik Dokunma” cihazını öğrencilerimize tanıtarak anlattı. Etkinliğin moderatörlüğü Hemşirelik bölümü öğretim üyelerinden ve aynı zamanda kulüp danışmanlığı yapan Dr. Öğr. Üyesi Dilek VURAL KELEŞ tarafından gerçekleştirildi. Hemşirelik bölümü öğretim elemanlarının ve çok sayıda hemşirelik öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde öğrencilerimizden gelen sorular yanıtlandı. Dr. Öğr. Üyesi Dilek VURAL KELEŞ’in kapanış konuşmasıyla etkinlik sonlandırıldı.

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası ve 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü etkinliği olarak 17 Mayıs 2024 tarihinde 10:00-16:00 saatleri aralığında Hemşirelik bölümü öğrencilerinin oluşturduğu Hemşirelik Kulübü tarafından Kırklareli Millet Bahçesinde halka açık stand kuruldu. Kurulan standa yoğun ilgi gösteren Kırklareli halkına Kan basıncı (Tansiyon) ve Kalp atım hızı (Nabız) ölçümü gerçekleştirildi. Standa gelen halka aynı zamanda kısa bilgilendirmeler yapılarak etkinlik sonlandırıldı.

HEMŞİRELİK KULÜBÜ

HEMŞİRELİK KULÜBÜ MAYIS 2024 ETKİNLİK